Kraft sportssenter | Squash

SQUASH

Squash er det ultimate ballspillet der man virkelig får kjørt seg. 

Her gjelder det å være både hurtig og å ha god kondisjon. Squash minner om tennis og badmington, men ballen er liten og det kreves derfor konsentrasjon for spille. Squash spiller man på en bane med fire vegger og med to spillere. Ballen har bare lov til å berøre gulvet én gang før motstanderen må slå den.

Squash er vanvittig morsomt og du får et stort treningsutbytte. Styrke, kondisjon, reaksjon og konsentrasjon er stikkord for hva du oppnår når du spiller squash.

Som medlem på KRAFT Sportssenter har du fri tilgang på våre squash-baner. 

HER finner du en veldig god artikkel fra Sportmagasinet om å spille SQUASH.

Booking:

Booking av squasbane kan gjøres på vår hjemmeside. Klikk så på KRAFT Stadion, deretter HALL og BANER.

Du kan også booke via appen MEMBRO. Når du har lastet ned appen og logget inn, klikker du på Min Side øverst i høyre hjørne, velg så Bytt avdeling, velg KRAFT Stadion, klikk på Ressursbooking nederst på linjen - HURRA du kan nå booke squash via appen :-)

Utleie av utstyr:

Lyst å prøve squash, men har ikke racket? I resepsjonen på KRAFT Stadion får du leie racket og ball.

Regler:

Kort fortalt så slås ballen mot frontveggen, eventuelt via en annen vegg. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd. En kamp består av 3 eller 5 games.

En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden. De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen.

Hos Norges squashforbund finner du en mer omfattende informasjon og regelverk om squash.